Poljoprivredno gazdinstvo Nikolov

Poljoprivredno gazdinstvo Nikolov je počelo sa proizvodnjom Šitake pečuraka 2007godine, februara meseca. Tada smo prve supstrate Šitake pečurke ubacili u jednu malu podrumsku prostoriju od 10-tak metara kvadratnih. Sama ideja da se bavimo proizvodnjom pečuraka datira iz 1995. godine, ali tada nismo planirali da to budu Šitake.

Na samom početku po nagovoru prijatelja počeli smo sa 100 supstrata, koje smo kupili gotove. Tada se javila i ljubav prema Šitake pečurkama.

Već sledeće godine smo proširili proizvodnju sa još jednom prostorijom i naučili smo da spremamo svoje supstrate ili smo bar mislili da smo naučili. Posle bezbroj grešaka u pripremi i ispravljanja istih, stigli smo do nivoa kada možemo reći da imamo kvalitetne supstrate sa odličnim prinosima i izuzetne pečurke bez upotrebe hemijskih sredstava. Supstrate izrađujemo od piljevine hrasta, koju sami pravimo.

Stalnim ulaganjem smo povećali i ukupan kapacitet proizvodnje na 700 supstrata mesečno, a za koji mesec ćemo stići do brojke od 1000 supstrata na mesečnom nivou.

Pogledajte prezentaciju Download