U SREDU, 27. MAJA, “NOVA ERA POLJOPRIVREDE” PRVA ONLINE KONFERENCIJA S INTERAKTIVNOM EXPO ZONOM

Posetom jedinstvenoj platformi, možete da pratite konferenciju, da pristupite specijalnim ponudama ili direktno komunicirate s učesnicima Expo zone.

Konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a otvoriće je ministar Branislav Nedimović.

Pitali smo ga šta smo uradili i šta nas očekuje do 2030. godine u ovoj oblasti. Evo šta je rekao.

Nakon perioda pandemije koji smo prošli, neki kažu, ništa neće biti isto. Trendovi već sada pokazuju da su stvorene nove navike i nove vrednosti. Tako i konferencija Nova era poljoprivrede, koja je zbog proglašenja vanrednog stanja bila odložena, sada ima novi, jedinstven koncept.

Biće to online konferencija koju će moći da prate svi koji to žele na našim kanalima: portalu Kurir.rs, Facebook stranici i YouTube kanalu Kurira, a na sajtu događaja poljoprivreda.adriamediagroup.com imaće i dodatne mogućnosti. Naime, dok traje konferencija, svaki posetilac ima priliku da prođe kroz interaktivnu Expo zonu gde se na brendiranoj stranici (virtuelnom štandu) upoznaje sa specijalnom ponudom i proizvodnim programom i, ukoliko to želi, razgovara 1 na 1 sa proizvođačima preko platforme Zoom.

Prvi put u našoj zemlji, paralelno s trajanjem online konferencije, svaki posetilac ima mogućnost da poseti i obiđe interaktivnu Expo Zonu u okviru koje će upoznati male proizvođače, lokalne brendove i moći će da razgovara sa njima. Na taj način otvaramo nove prilike za saradnju, pospešujemo kupovinu domaćih proizvoda i pružamo podršku malim proizvođačima.

Svaki posetilac Expo zone imaće priliku da upozna domaćina i njegovo gazdinstvo, kao i asortiman proizvoda, kroz video komunikaciju 1 na 1 u periodu od 12 do 15 časova.

Pored interaktivne Expo zone i komunikacije sa domaćim proizvođačima, pozivamo i poljoprivrednike da se kroz razgovore 1 na 1 ili radionice upoznaju sa različitim praktičnim rešenjima za poljoprivredu.

Konferencija Nova era poljoprivrede počinje u 10 časova, a predviđeno je da traje do 14.30.

U prvom panelu pod nazivom BEZBEDNOST HRANE, ODRŽIVOST I DALJI RAZVOJ OD 2020. pored ministra, govoriće Miloš Milovanović, koordinator projekata FAO i EBRD u Srbiji, Siniša Mitrović, savetnik predsednika za cirkularnu ekonomiju u Privrednoj komori Srbije i dr Vladimir Miklič, rukovodilac Odeljenja za suncokret Instituta za ratarstvo i povrtarstvo, a moderiraće Dejan Jovanović, urednik portala Agromedia.

Učesnici drugog panela ULAGANJA U PREDUZETNIKE SA FOKUSOM NA MLADE POLJOPRIVREDNIKE biće Jasmina Miljković, načelnica Odeljenja za ruralni razvoj Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Milivoje Ćorić, predsednik Mreže mladih poljoprivrednika Srbije, Ana Nešić, osnivač platforme Mali proizvođači hrane u Srbiji i predstavnik Generali osiguranja.

POTENCIJAL DO 2025: DIGITALIZACIJA, INOVACIJE I GEOGRAFSKO POREKLO naziv je trećeg panela u kojem će učestvovati dr Aleksandra Cvetanović, naučni saradnik na Katedri za biotehnologiju i farmaceutsko inženjerstvo Tehnološkog fakulteta Novi Sad, Branislav Raketić, šef Odseka za označavanje hrane, šeme kvaliteta i organsku proizvodnju Ministarstva poljoprivrede, Nemanja Oparnica iz kompanije Al Dahra Srbija i Momir Alvirović, predsednik Asocijacije za bespilotne letelice, osnivač Agrodron tima.

Drugi i treći panel moderiraće Aleksandar Bogunović iz Privredne Komore Srbije.

Planirano je da se, između panela, predstave i obrazlože rezultati ankete u kojoj su se građane izjašnjavali na temu šta treba da se uradi sa velikim količinama hrane koja se baca tokom godine.

Ovo je prva u serijalu online konferencija koje je Adria Media Group pripremila za naredni period.

U sredu, 3. juna održaće se konferencija ZELENA EKONOMIJA REGIONA, a naredne srede, 10. juna, DIGITALNO BANKARSTVO I OSIGURANJE.

Cilj je da aktuelnim temama kroz dijalog, interakciju i otvorenost ka novinama, zajedno kreiramo promenu.

Uključi se!